Meetjeslandse Bouwmaatschappij

Klusjesploeg  

SVK Meetjesland vzw heeft een klusjesploeg in dienst die herstellingswerken en kleine opfrissingswerken uitvoert in het patrimonium.  Er worden geen werkuren aangerekend voor het uitvoeren van de werken, wel wordt de materiaalkost gefactureerd en een forfaitbedrag vastgelegd per opdracht.

 

De klusjesploeg doet niet enkel herstellingen in woningen die in beheer zijn, ook kunnen er afspraken worden gemaakt om opfrissingswerken uit te voeren in leegstaande woningen, die daarna worden verhuurd aan het SVK.  Het SVK sluit dan een intentieverklaring af met de eigenaar-verhuurder, waarbij er een prijsraming wordt opgemaakt van de voorziene kosten, een timing wordt opgesteld voor de uitvoering van de werken en enkele bepalingen uit de nog af te sluiten huurovereenkomst worden opgenomen (vb. duurtijd contract, huurprijs e.d.).

 

Het is onmogelijk om een overzicht te geven van alle werken die de klusjesploeg kan opnemen.  Totaalrenovaties zijn niet aan de orde en ook structurele werken worden niet opgenomen.  De opdrachten van de klusjesploeg omvatten doorgaans schilderen, plaatsen gyprocwanden, nieuwe keuken of badkamer installeren, vloerbekleding voorzien, terras leggen,... .
Neem contact op met een SVK-medewerker om de mogelijkheden te bespreken.

 

De klusjesploeg bestaat uit een technisch instructeur (Filip is sinds 2007 in dienst bij het SVK) en enkele klusjesmannen die aan de slag zijn in het kader van een tewerkstellingsproject.  Tijdens hun werkervaring worden ze begeleid op de werkvloer om technieken aan te leren en krijgen ze opleiding en ondersteuning.