Meetjeslandse Bouwmaatschappij

In ruil hiervoor vraagt het SVK

  • Een billijke huurprijs (lager dan de marktprijs).  Een richthuurprijs kan bepaald worden na bezichtiging van de woning. Hierbij wordt rekening gehouden met ligging van de woning, aantal slaapkamers, comfort van het pand (centrale verwarming, isolatie,…), eventuele aanwezigheid van een tuin of garage,...

  • Een woning conform de Vlaamse kwaliteitsnormen (veiligheid, gezondheid, woningkwaliteit).  Decretaal bepaalt de Vlaamse Wooncode aan welke minimale normen elke zelfstandige woning in Vlaanderen moet voldoen.  Benieuwd naar deze normen? Bekijk de website van Wonen Vlaanderen of gebruik de Woningkwaliteitswijzer.

  • Een huurcontract met een redelijke woonzekerheid voor de kandidaat-huurder.  SVK Meetjesland vraagt een (hoofd)huurcontract van 9 jaar. De opzegmogelijkheden van de hoofdhuurcontracten bij SVK Meetjesland vzw zijn standaard uitgesloten.  Dit betekent dat de eigenaar het 9-jarig huurcontract niet kan beëindigen. Nadien kan bij een verlenging per 3-jaarlijkse periode opgezegd worden.  Eventueel kan, na bespreking, de opzegmogelijkheid voor eigen gebruik voorzien worden. Deze wordt evenwel ook beperkt per 3-jaarlijkse periode. Bij nieuwbouwprojecten worden hoofdhuurovereenkomsten afgesloten voor minimaal 15 jaar.