Meetjeslandse Bouwmaatschappij

Premies bij renovatie

Uw woning, appartement of studio na renovatie verhuren via Sociaal Verhuurkantoor Meetjesland vzw, kan heel wat financiële voordelen opleveren. Volgende premies zijn specifiek voorzien voor eigenaren die hun woning na werkzaamheden verhuren via een erkend sociaal verhuurkantoor.

Het SVK beschikt over alle nodige aanvraagformulieren en helpt u hierbij graag om de premieaanvragen te vervolledigen, u hierin administratief te ondersteunen en dient het aanvraagdossier zelfs voor u in.

 

Mijn VerbouwPremie

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement (open definitie), appartementsgebouw (open definitie) of een niet-woongebouw (open definitie) (bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel (open definitie)) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Meer over Mijn Verbouwpremie

 

Mijn VerbouwLening

Een groot deel van het Vlaamse woningpark is sterk verouderd. Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om deze woningen en appartementen te renoveren.  U kunt sinds 1 september 2022 de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

Meer over Mijn Verbouwlening

 

Gemeentelijke premies

De verschillende gemeentes in het Meetjesland bieden vaak bijkomende premies aan, die combineerbaar of aanvullend zijn met de Vlaamse en federale premies. Deze premies zijn evenwel in elke gemeente verschillend.

Voor een actuele stand van zaken i.v.m. gemeentelijke premies neemt u het best contact op met de dienst stedenbouw/ruimtelijke ordening van de gemeente waar de woning is gelegen.  U kan ook terecht bij een SVK-medewerker of een medewerker van Woonwijzer Meetjesland voor verdere informatie.

 

Premies en voordelen voor energiebesparende investeringen

Wie investeert in energiebesparing wordt beloond met heel wat premies van de netbeheerder.  Deze premies kunnen vaak nog gecombineerd worden met bijvoorbeeld de renovatiepremie.